Η Thessaloniki Brand ιδρύθηκε το 2016 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) με τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (Α.Μ.Κ.Ε.), εγγεγραμμένη στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε άλλα μητρώα κρατικών φορέων. Η δράση μας επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό.

about us

Η δραστηριότητα μας έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις, την οργάνωση και τη δημιουργία δράσεων, εκδηλώσεων, συνεδρίων και φεστιβάλ σχετικών κυρίως με τον Πολιτισμό. Παράγουμε μουσικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ αναλαμβάνουμε το management καλλιτεχνών, influencers και δημοσίων προσώπων. 

Συμβάλλουμε στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη Δήμων και Περιφερειών μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές, ειδικά προγράμματα, εξειδικευμένα συνέδρια και ημερίδες κυρίως μέσα από δράσεις πολιτιστικού τουρισμού. Συνδυάζουμε το πολιτιστικό προϊόν με τον πολιτιστικό τουρισμό, εγχώριο και μη. Συνεργαζόμαστε κυρίως με Περιφέρειες, Δήμους, κρατικούς φορείς, ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ομάδες καλλιτεχνών, μεγάλες επιχειρήσεις κ.α.

Δημιουργούμε δίκτυο συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, γι΄αυτό και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας, ώστε να ενταχθούν πολλές και όμορφες ιδέες που είναι δημιουργικές, καινοτόμες, πρωτότυπες και θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη κοινωνική αποδοχή.

Υποστηριζόμαστε από ένα πολύ μεγάλο δίκτυο τηλεοπτικών και διαδικτυακών καναλιών, καθώς και πολλών Μ.Μ.Ε. Ευαίσθητοι στα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα αναπτύσσουμε καινοτόμες και πρωτοποριακές κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Η μοναδικότητά μας έγκειται στο ότι αναπτύσσουμε τόσες παρεμφερείς δράσεις κάτω από μια στέγη, μία ομπρέλα, μία εταιρία, με τέτοια εξειδίκευση. Βασικός και απαράβατος στόχος μας, η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

 

Γνωρίστε την ομάδα μας

Πρόεδρος

Ελευθέριος Καλλινικίδης

Ο Λευτέρης Καλλινικίδης είναι Πρόεδρος και ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Thessaloniki Brand”. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας το 2019 ως επικεφαλής της παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια”. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΟΤΑ), μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας. Σήμερα παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Δράμας.

Σύντομο Βιογραφικό
  • Είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής – μουσικοδιδάσκαλος, με εξειδίκευση στον Ελληνικό μουσικό πολιτισμό και στη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων. Διδάσκει Βυζαντινή και Παραδοσιακή Μουσική και διευθύνει διάφορες χορωδίες. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Ένωσης Κυριών Δράμας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής πολλών χορωδιακών φεστιβάλ και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 
  • Παρουσιάζει από το 2016 την τηλεοπτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας «Κοινωνία&Πολιτισμός».
  • Υπήρξε Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε επιμελητήρια και επιχειρήσεις για επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα καθώς και Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Ελλάδος.
  • Έχει διδάξει παραδοσιακούς χορούς σε διάφορους συλλόγους της Δράμας και της Θεσσαλονίκης, σε Ελληνικούς συλλόγους της Γερμανίας καθώς και στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του κρατιδίου Βορείας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Υπηρέτησε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Γερμανίας, ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Holzwickede, μέλος της Ακαδημίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και του Ελληνικού Θεάτρου στο Wupertall και Γενικός Γραμματέας του Μακεδονικού Βραβείου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μεγάλο Πεύκο και στη Ε΄Μοίρα Καταδρομών.
  • Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελακίων Δράμας και πολλών άλλων πολιτιστικών φορέων σε Ελλάδα και Γερμανία, αναπτύσσει δράση σε ολόκληρη την Ελλάδα με κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς.
  • Έχει τιμηθεί για την ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό και στην παραδοσιακή μουσική καθώς και για την κοινωνική του προσφορά από διαφόρους φορείς, όπως η Κοινωνική Στήριξη της Αττικής, η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας κ.ά..
  • Έχει παρακολουθήσει πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια management, στρατηγικού σχεδιασμού και δημοσίων σχέσεων.
  • Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά μέσα με θέμα τα επιδοτούμενα προγράμματα αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και την πολιτική. Πήρε μέρος ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες επιμελητηρίων για τα επιδοτούμενα προγράμματα και θέματα πολιτιστικής ανάπτυξης και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια πολιτικά και επιχειρηματικά σε Ελλάδα και  το εξωτερικό.
  • Είναι θιασώτης της σύνθεσης δυνάμεων και των συνεργασιών για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κοινού σκοπού, του πολιτισμού αλλά και του πολιτικού πολιτισμού. Πιστεύει σε αρχές όπως η συνέπεια, η αξιοπιστία, η εργατικότητα και η φερεγγυότητα. Εμπνέεται από ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός, κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου «αλλήλων βάρη βαστάζετε», με πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές της πατρίδας μας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μακεδονίας, για την οποία αγωνίζεται με πάθος σε πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. 
Γραφείο Προέδρου

Αθηνά Μακρή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με κατεύθυνση τα Τουριστικά. Έχει εργαστεί σε πολλαπλούς και ποικίλους τομείς που είχαν να κάνουν με το management,τη διοίκηση καθώς και με την εξυπηρέτηση πελατών. Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εταιρικό επίπεδο, επιδιώκει συνεχώς να αναζητά νέους τρόπους για βελτίωση και πρόοδο. Στόχος της στη Thessaloniki Brand είναι να φέρει και να αναδείξει τον ανθρώπινο παράγοντα στον κόσμο της οργάνωσης και της επικοινωνίας.Δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει όσες προκλήσεις βρεθούν στο δρόμο της και να διοχετεύσει την ενέργεια της ώστε να κατακτά νέες γνώσεις και εμπειρίες. Έχει αναλάβει το γραφείο του Προέδρου καθώς και την ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών(Partner Network Development).

Τμήμα Παραγωγών

Όλγα Βλαχοπούλου

Όλγα Αραφαηλίδου

Τμήμα Event Planning & Support

Αρετή Παγούρα

Η Αρετή Παγούρα, λάτρης της μουσικής και της τέχνης, συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο, κυρίως ως εθελόντρια στα δρώμενα της πόλης απ’ όταν θυμάται τον εαυτό της ως κάτοικο Θεσσαλονίκης. Παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών σε διαδικτυακό σταθμό και διοργανώτρια διαφόρων τοπικών μουσικών εκδηλώσεων και συντονισμός καλλιτεχνών του δρόμου. Η δραστηριότητα της στην Thessaloniki Brand την οδήγησε στο να δημιουργήσει το κατάλληλο ψηφιδωτό εμπειριών μέσα από τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την προώθησή των εκάστοτε διοργανώσεων.H συνεργασία της με φορείς και πρόσωπα, δύναται να αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω βελτιστοποιημένη οργάνωση και υλοποίηση project στα πλαίσια της εταιρείας.Γνωρίζει καλά ότι με ήθος και ειλικρινείς επαγγελματικές σχέσεις κάθε δυσκολία είναι δυνατό να ξεπεραστεί.

Αναστασία Νικάκη

Η Νικάκη Αναστασία είναι απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επειδή όμως το ταξίδι της γνώσης δεν σταματά ποτέ και με την όρεξη που τη διακατέχει για περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων της, αυτή την περίοδο κάνει το Μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-MBA, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Η αγάπη της για την οργάνωση και διεξαγωγή Project την οδήγησε στη Thessaloniki Brand και έτσι έγινε μέλος της πολλά υποσχόμενης ομάδας της. Δημιουργική και αεικίνητη, πιστεύει στην ενδυνάμωση των ανθρώπων και στην αξία του <<να φυτεύουμε δέντρα στην σκιά των οποίων ξέρουμε πώς δεν θα καθίσουμε ποτέ>>. Ως μέρος μιας ομάδας που αναδεικνύει τη δυναμική που ελλοχεύει στις καινούργιες ιδέες και τις όμορφες προθέσεις, ευελπιστεί και επιδιώκει μέσα από τη δουλειά της να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση τους και να συμβάλλει σε κάθε νέα πρωτοβουλία των πολλών αξιόλογων διοργανώσεων της εταιρείας

Θανάσης Μακρής / Thanasis Makris

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και έχει ζήσει σε Καβάλα, Αθήνα, Λειψούς, Ζάκυνθο, Κρήτη, Λευκάδα, Σιδηρόκαστρο και σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη. Έχει πτυχίο στα Οικονομικά και Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ανθρώπων ευάλωτων ομάδων για την εργασιακή ένταξη. Έχει εργαστεί στην μη τυπική εκπαίδευση ως ειδικός στην εκπαίδευση για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μη βία, την αλληλεγγύη, το εθελοντισμό, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, την βιώσιμη εκπαίδευση και το παιχνίδι και το δράμα στην εκπαίδευση από το 1997. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως υπεύθυνος μη τυπικής εκπαίδευσης (ASB) στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων των Διαβατών, ως εργασιακός σύμβουλος στο Blue Refugee Center για την Solidarity Now, στο Κέντρο Ημέρας Προσφύγων Αλκυόνη σε πολλαπλούς ρόλους, ως συντονιστής πεδίου στην Ειδομένη για την Ανοιχτή Κουζίνα Colours (κοινοπραξία Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Naomi, Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης) του Οικόπολις και σε πολλαπλούς ρόλους στην Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πλήθους φεστιβάλ, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών για την οικολογία, κοινωνικά θέματα και το βιβλίο στην Καβάλα και την Ζάκυνθο. Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 25 εκθέσεις ατομικές και ομαδικές, σε περίπου 20 διαφορετικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος το 2010 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη”. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθλητικό Όμιλο Καβάλας και ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας του. Στη Thessaloniki Brand έχει αναλάβει τον τομέα της οργάνωσης και επιμέλειας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Συνεδρίων.

Τμήμα Επικοινωνίας

Ξένια Αρουτίδου

Κάτοχος Πτυχίου Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας με σαφή προτίμηση στο δεύτερο σκέλος.Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά ως αρθρογράφος. Στην συνέχεια ανακάλυψε τα προγράμματα του Erasmus plus και τις ευκαιρίες που παρέχονται μέσω αυτών, εμπνεύστηκε και ήρθε σε επαφή με την μη τυπική μάθηση και τις εμπειρίες που δημιουργεί .Έχει παράλληλα παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια επιμόρφωσης, στη διάρκεια διαδικασίας διαρκούς αναζήτησης και αυτοβελτίωσης σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής υπήρξε μια ροπή προς το κομμάτι του marketing και τις νέες τεχνολογίες και αποκτήθηκε προϋπηρεσία σε θέσεις γραφείου και επικοινωνίας. Μότο της τα λόγια του Scott Belsky, Behance: “It’s not about ideas. It’s about making ideas happen.”Στη Thesaloniki Brand επιδιώκει διαρκώς να ακονίζει τη δημιουργικότητα και να διευρύνει τις γνώσεις της, με σκοπό να μαθαίνει περισσότερα για τον εαυτό της και τους ανθρώπους γύρω της.

Χρήστος Μαγιόπουλος

Κατενθουσιασμένος με την digital εποχή. Από τους πρώτους μήνες στο Πανεπιστήμιο "κυνηγάει" σεμινάρια και εκδηλώσεις σχετικά με καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα και start up επιχειρήσεις. Στο 4ο έτος των σπουδών του στην Πληροφορική ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Εργάστηκε σε εταιρείες στη Θεσσαλονίκη ως Digital & Social Media Marketing Specialist. Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία στο Search Engine Optimization, στο Search Engine Marketing, στο Social Media Marketing, αλλά και στο Web & Android Development. Εξέτισε τη στρατιωτική του θητεία στο Τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιχειρηματική Πληροφορική.

Τμήμα Αξιοπρέπειας

Κωνσταντίνα Χ. Δρακουλίδου

Η Κωνσταντίνα Χ. Δρακουλίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επαγγελματίας αθλήτρια πετοσφαίρισης με σημαντικές εθνικές διακρίσεις. Το πάθος της για τον αθλητισμό σε συνδυασμό με τις ηγετικές ικανότητες την έχουν βοηθήσει να καταξιωθεί στον χώρο του αθλητισμού. Εξειδικευμένη σε θέματα σχολικής ψυχολογίας, παιδοψυχολογίας, σεξουαλικής αγωγής, συμβουλευτικής & θεραπείας ζεύγους και οικογένειας. Πειθαρχημένη και προσηλωμένη στους στόχους της, θέτει ψηλά τον πήχη αναζητώντας συνεχώς νέες προκλήσεις για να τις φέρει εις πέρας. Έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου προέδρου και την οργάνωση των events της πανελλήνιας κοινωνικής δράσης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.