Η Thessaloniki Brand ιδρύθηκε το 2016 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) με τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (Α.Μ.Κ.Ε.), εγγεγραμμένη στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε άλλα μητρώα κρατικών φορέων. Η δράση μας επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό.

about us

Η δραστηριότητα μας έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις, την οργάνωση και τη δημιουργία δράσεων, εκδηλώσεων, συνεδρίων και φεστιβάλ σχετικών κυρίως με τον Πολιτισμό. Παράγουμε μουσικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ αναλαμβάνουμε το management καλλιτεχνών, influencers και δημοσίων προσώπων. 

Συμβάλλουμε στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη Δήμων και Περιφερειών μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές, ειδικά προγράμματα, εξειδικευμένα συνέδρια και ημερίδες κυρίως μέσα από δράσεις πολιτιστικού τουρισμού. Συνδυάζουμε το πολιτιστικό προϊόν με τον πολιτιστικό τουρισμό, εγχώριο και μη. Συνεργαζόμαστε κυρίως με Περιφέρειες, Δήμους, κρατικούς φορείς, ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, οργανισμούς και ερευνητικά κέντρα, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ομάδες καλλιτεχνών, μεγάλες επιχειρήσεις κ.α.

Δημιουργούμε δίκτυο συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, γι΄αυτό και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας, ώστε να ενταχθούν πολλές και όμορφες ιδέες που είναι δημιουργικές, καινοτόμες, πρωτότυπες και θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη κοινωνική αποδοχή.

Υποστηριζόμαστε από ένα πολύ μεγάλο δίκτυο τηλεοπτικών και διαδικτυακών καναλιών, καθώς και πολλών Μ.Μ.Ε. Ευαίσθητοι στα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα αναπτύσσουμε καινοτόμες και πρωτοποριακές κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Η μοναδικότητά μας έγκειται στο ότι αναπτύσσουμε τόσες παρεμφερείς δράσεις κάτω από μια στέγη, μία ομπρέλα, μία εταιρία, με τέτοια εξειδίκευση. Βασικός και απαράβατος στόχος μας, η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

 

Γνωρίστε την ομάδα μας

Πρόεδρος

Ελευθέριος Καλλινικίδης

Ο Λευτέρης Καλλινικίδης είναι Πρόεδρος και ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Thessaloniki Brand”. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας το 2019 ως επικεφαλής της παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια”. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΟΤΑ), Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Δράμας, μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας. Σήμερα παραμένει Δημοτικός Σύμβουλος, ενώ είναι Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Κοινοτήτων καθώς και μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Σύντομο Βιογραφικό
  • Είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής – μουσικοδιδάσκαλος, με εξειδίκευση στον Ελληνικό μουσικό πολιτισμό και στη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων. Διδάσκει Βυζαντινή και Παραδοσιακή Μουσική και διευθύνει διάφορες χορωδίες. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Ένωσης Κυριών Δράμας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής πολλών χορωδιακών φεστιβάλ και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 
  • Παρουσιάζει από το 2016 την τηλεοπτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας «Κοινωνία&Πολιτισμός».
  • Υπήρξε Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε επιμελητήρια και επιχειρήσεις για επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα καθώς και Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Ελλάδος.
  • Έχει διδάξει παραδοσιακούς χορούς σε διάφορους συλλόγους της Δράμας και της Θεσσαλονίκης, σε Ελληνικούς συλλόγους της Γερμανίας καθώς και στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του κρατιδίου Βορείας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Υπηρέτησε στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Γερμανίας, ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Holzwickede, μέλος της Ακαδημίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και του Ελληνικού Θεάτρου στο Wupertall και Γενικός Γραμματέας του Μακεδονικού Βραβείου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μεγάλο Πεύκο και στη Ε΄Μοίρα Καταδρομών.
  • Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελακίων Δράμας και πολλών άλλων πολιτιστικών φορέων σε Ελλάδα και Γερμανία, αναπτύσσει δράση σε ολόκληρη την Ελλάδα με κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς.
  • Έχει τιμηθεί για την ανιδιοτελή προσφορά του στον πολιτισμό και στην παραδοσιακή μουσική καθώς και για την κοινωνική του προσφορά από διαφόρους φορείς, όπως η Κοινωνική Στήριξη της Αττικής, η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας κ.ά..
  • Έχει παρακολουθήσει πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια management, στρατηγικού σχεδιασμού και δημοσίων σχέσεων.
  • Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά μέσα με θέμα τα επιδοτούμενα προγράμματα αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και την πολιτική. Πήρε μέρος ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες επιμελητηρίων για τα επιδοτούμενα προγράμματα και θέματα πολιτιστικής ανάπτυξης και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια πολιτικά και επιχειρηματικά σε Ελλάδα και  το εξωτερικό.
  • Είναι θιασώτης της σύνθεσης δυνάμεων και των συνεργασιών για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κοινού σκοπού, του πολιτισμού αλλά και του πολιτικού πολιτισμού. Πιστεύει σε αρχές όπως η συνέπεια, η αξιοπιστία, η εργατικότητα και η φερεγγυότητα. Εμπνέεται από ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός, κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου «αλλήλων βάρη βαστάζετε», με πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές της πατρίδας μας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μακεδονίας, για την οποία αγωνίζεται με πάθος σε πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Νίκος Τζιούκας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Μητροπολιτικό Κολέγιο computing science. Είναι λάτρης των ταξιδιών και του κινηματογράφου. Λόγω της ενασχόληση του με τον αθλητισμό έχει αναπτύξει την συνεργασία και την πειθαρχία. Διαθέτει εμπειρία πάνω στο digital marketing, στις εφαρμογές και στην διαχείριση/δημιουργία site. Δεν σταματάει να εξελίσσετε σε ότι αφορά τον κλάδο του και είναι πάντα ενήμερος για τις νέες τεχνολογίες. Εντάχθηκε στην ομάδα της Thessaloniki Brand και προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στον τεχνολογικό τομέα.

Τμήμα Event Planning & Support

Χρήστος Μαγιόπουλος

Κατενθουσιασμένος με την digital εποχή. Από τους πρώτους μήνες στο Πανεπιστήμιο "κυνηγάει" σεμινάρια και εκδηλώσεις σχετικά με καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα και start up επιχειρήσεις. Στο 4ο έτος των σπουδών του στην Πληροφορική ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Εργάστηκε σε εταιρείες στη Θεσσαλονίκη ως Digital & Social Media Marketing Specialist. Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία στο Search Engine Optimization, στο Search Engine Marketing, στο Social Media Marketing, αλλά και στο Web & Android Development. Εξέτισε τη στρατιωτική του θητεία στο Τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιχειρηματική Πληροφορική.

Ντέμη Αβραμίδη

Η Ντέμη Αβραμίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια ασχολείται τόσο επαγγελματικά όσο και εθελοντικά κοντά σε νέους και παιδιά. Συμμετέχει από όταν θυμάται τον εαυτό της στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης με κάθε τρόπο, παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τα παιδιά και τους νέους με κάθε ευκαιρία και η ενασχόληση της με την οργάνωση εκδηλώσεων νέων την οδήγησαν στο να ενταχθεί στην ομάδα της Thessaloniki brand. Η οργανωτικότητα, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα που τη διακρίνουν είναι τα χαρακτηριστικά που τη βοηθούν να φέρει εις πέρας κάθε project που της ανατίθεται. Το όραμα της είναι μέσα από την εργασία της για τη Thessaloniki brand, να δημιουργήσει festival που θα ανταποκρίνονται στις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες κάθε τόπου στην Ελλάδα.

Δέσποινα Ισμήνη Καραθανάση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε υποκριτική σε Ανωτέρα Δραματική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Αγαπάει πολύ το θέατρο και την αρθρογραφία. Εργάστηκε σαν αρθρογράφος σε τοπική εφημερίδα της Δράμας και δίδαξε θεατρικό παιχνίδι στην Ένωση Κυριών Δράμας. Παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια Human Resources και Sales Consultant, που της έδωσαν την ευκαιρία να εργαστεί σε Πολυεθνικές εταιρείες αθλητικών ειδών ως Store Manager. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες Αγγλικά και Γαλλικά. Με την εμπειρία της και τις γνώσεις της στο management έχει αναλάβει το Ανθρώπινο Δυναμικό (HR manager) της Thessaloniki Brand καθώς και project management των μουσικών παραγωγών (management & booking).

Στεργιανή – Μαρία Λιάκου

Είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει εμπειρία ως υπεύθυνη επικοινωνίας και μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά και έχει βασικές γνώσεις της τουρκικής γλώσσας. Η επαγγελματική της ηθική και το όραμα της εναρμονίζονται πλήρως με την εταιρική κουλτούρα. Ασπάζεται βαθιά την αξία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR), ενώ τη συναρπάζουν οι τέχνες και τα ταξίδια. Η μεθοδικότητα και η οργανωτικότητα της, συνδράμουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων. Συγχρόνως, η αναλυτική της σκέψη, οι επικοινωνιακές της δεξιότητες και η αθρωποκεντρική της φιλοσοφία την καθιστούν πολύτιμο συνεργάτη. Είναι η υπεύθυνη Marketing της Thessaloniki Brand, καθώς και Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την κοινωνική δράση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Θανάσης Μακρής / Thanasis Makris

Γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και έχει ζήσει σε Καβάλα, Αθήνα, Λειψούς, Ζάκυνθο, Κρήτη, Λευκάδα, Σιδηρόκαστρο και σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη. Έχει πτυχίο στα Οικονομικά και Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ανθρώπων ευάλωτων ομάδων για την εργασιακή ένταξη. Έχει εργαστεί στην μη τυπική εκπαίδευση ως ειδικός στην εκπαίδευση για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μη βία, την αλληλεγγύη, το εθελοντισμό, το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, την βιώσιμη εκπαίδευση και το παιχνίδι και το δράμα στην εκπαίδευση από το 1997. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως υπεύθυνος μη τυπικής εκπαίδευσης (ASB) στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων των Διαβατών, ως εργασιακός σύμβουλος στο Blue Refugee Center για την Solidarity Now, στο Κέντρο Ημέρας Προσφύγων Αλκυόνη σε πολλαπλούς ρόλους, ως συντονιστής πεδίου στην Ειδομένη για την Ανοιχτή Κουζίνα Colours (κοινοπραξία Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Naomi, Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης) του Οικόπολις και σε πολλαπλούς ρόλους στην Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πλήθους φεστιβάλ, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών για την οικολογία, κοινωνικά θέματα και το βιβλίο στην Καβάλα και την Ζάκυνθο. Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 25 εκθέσεις ατομικές και ομαδικές, σε περίπου 20 διαφορετικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος το 2010 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη”. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθλητικό Όμιλο Καβάλας και ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας του. Στη Thessaloniki Brand έχει αναλάβει τον τομέα της οργάνωσης και επιμέλειας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Συνεδρίων.

Χρήστος Μαγιόπουλος | Digital Media Manager

Κατενθουσιασμένος με την digital εποχή. Από τους πρώτους μήνες στο Πανεπιστήμιο "κυνηγάει" σεμινάρια και εκδηλώσεις σχετικά με καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα και start up επιχειρήσεις. Στο 4ο έτος των σπουδών του στην Πληροφορική ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Εργάστηκε σε εταιρείες στη Θεσσαλονίκη ως Digital & Social Media Marketing Specialist. Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία στο Search Engine Optimization, στο Search Engine Marketing, στο Social Media Marketing, αλλά και στο Web & Android Development. Εξέτισε τη στρατιωτική του θητεία στο Τμήμα Έρευνας και Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επιχειρηματική Πληροφορική. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας Digital Media Manager και στενός συνεργάτης της εταιρίας μας.

Τμήμα Αξιοπρέπειας

Μαρία Τσαρτσίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε διατροφή και διαιτολογία, ωστόσο απέκτησε και παιδαγωγική επάρκεια σε επίπεδο που της επιτρέπει να διδάξει. Η διαρκής επιμόρφωση, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, είναι στοιχείο του χαρακτήρα της καθώς και η αγάπη της για το θέατρο και τις τέχνες. Αυτά τα ενδιαφέροντα της, την οδήγησαν να ασχοληθεί επί σειρά ετών με τα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα είχε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση των Γιορτών Ανοικτού Θεάτρου. Θέλοντας να προσφέρει στον άνθρωπο και ειδικά στα παιδιά, βρέθηκε στην ομάδα του Thessaloniki Brand αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο ως υπεύθυνη των event της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Κωνσταντίνα Χ. Δρακουλίδου

Η Κωνσταντίνα Χ. Δρακουλίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επαγγελματίας αθλήτρια πετοσφαίρισης με σημαντικές εθνικές διακρίσεις. Το πάθος της για τον αθλητισμό σε συνδυασμό με τις ηγετικές ικανότητες την έχουν βοηθήσει να καταξιωθεί στον χώρο του αθλητισμού. Εξειδικευμένη σε θέματα σχολικής ψυχολογίας, παιδοψυχολογίας, σεξουαλικής αγωγής, συμβουλευτικής & θεραπείας ζεύγους και οικογένειας. Πειθαρχημένη και προσηλωμένη στους στόχους της, θέτει ψηλά τον πήχη αναζητώντας συνεχώς νέες προκλήσεις για να τις φέρει εις πέρας. Έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου προέδρου και την οργάνωση των events της πανελλήνιας κοινωνικής δράσης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.