Ο εικαστικός Ανδρέας Μπαλαούρας παρουσιάζει τη θεατρική Performance «Οι Κρημνοί» που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης. 
 
«Ο κρημνός ένα μόσχευμα, ένα κομμάτι του ιστού που λαμβάνεται από ένα μέρος του σώματος».
 
«Κάτω ἔχασκε μέγας κρημνός, μονότονος, προκαλῶν σκοτοδίνην…» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης 

οι κρημνοι

oi-krimnoi
Το 2021 παρουσιάσαμε την πρώτη μας Θεατρική παραγωγή “Οι Κρημνοί” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μπαλαούρα.
Όταν οι σχέσεις αποδομούνται, οι προσωπικότητες αλλοιώνονται, χάνεται η αξιοπρέπεια και η λογική. Τα κομμάτια δεν μπορούν να συνυπάρξουν για να ζήσουν αρμονικά. Η ζήλια, ο εγωισμός και η διεκδίκηση εκτοπίζουν τη λαχτάρα για ζωή. Όταν παύουν οι έλλογες σκέψεις, οι πράξεις μετατρέπονται σε παρανοϊκά βιώματα. Χρησιμοποιώντας τα νήματα σαν νευρώνες, άλλοτε δένουν τις πράξεις και άλλοτε τις θρυμματίζουν. Ποιος από μας δεν έζησε αυτά που δεν είπε ποτέ σε κανέναν; 
Ο Ανδρέας Μπαλαούρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, με κατεύθυνση την ζωγραφική). Με πολυετής εργασιακή εμπειρία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και περισσότερο στην ειδική αγωγή. Θεματικά επιλέγει τις γραμμές στα έργα του, οι οποίες συμβολίζουν τις διαφορετικές πορείες των ανθρώπων που άλλοτε κινούνται παράλληλα, άλλοτε τέμνονται και άλλοτε συνυπάρχουν σε ασύνδετα σχήματα. Ως εικαστικός έχει τιμηθεί κατ΄επανάληψη από πολιτιστικούς φορείς με τον ρόλο τόσο του κριτή όσο και του απονεμητή διακρίσεων σε πιστοποιημένους διαγωνισμούς ζωγραφικής και εικαστικών τεχνών ενώ είναι και εισηγητής σεμιναρίων ζωγραφικής και χειροτεχνίας για αρχάριους, υποψήφιους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών και επαγγελματίες. Αξιόλογες είναι οι συμμετοχές του σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων ζωγραφικής και παραστατικών τεχνών, με καινοτομία την “μεταφορά” των γκαλερί στο θέατρο και αντίστροφα, μέσα από διαδραστικές εκθέσεις ζωγραφικών πινάκων αλλά και το βουβό θέατρο στο οποίο τα έργα επικοινωνούνται στο κοινό μόνο με την χρήση γραμμών του σώματος, χρωμάτων και ήχων. Οι παραστάσεις “Οι κρημνοί” και “Ο γάμος σου”, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του ιδίου, απέσπασαν την 3η και την 1η θέση αντίστοιχα, στα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης.

Στηριξαμε τις θεατρικεσ παραγωγεσ: